Att ta sig runt och se sig omkring med hyrbil när man åker på semester är ett bra sätt om man vill utforska resmålet. Mest hyrbilsvänliga resmålen är Mallorca, Kreta och Florida enligt Vings Resepanel.

Mallorca lämpar sig väl för att hyra en bil eftersom ön har fina vägar och ett välutbyggt vägnät. Nästan 9 av 10 anser att den största anledningen till att man hyr en bil under sin resa är för att kunna se mer av resmålet. När det kommer till hur länge man vill hyra bil svarade 5 av 10 att man brukar göra det i ca två till tre dagar under en vecka. Ca 20 % svarar att man gärna hyr en bil under hela semestern. Bilmodellen får gärna vara liten samt lätt att köra. Detta angav ca 6 av 10 av de tillfrågade i Vings Resepanel. Att hyra bil är et vanligt sätt för svenska att ta sig runt och det ökar i popularitet.

– Att hyra bil under semestern är ett smidigt sätt att ta sig runt på samtidigt som man får uppleva mycket av vad resmålet med omnejd har att erbjuda. Vi ser även att efterfrågan av hyrbilar ökar på vissa destinationer, däribland Gran Canaria och Teneriffa där antalet bokningar ökat med 60 procent inför vintersäsongen, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Vings resepanel är en informationskanal mellan resenärer och Ving. Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra frågor. Att vara med i resepanelen är frivilligt och utan kostnad.

Källa: Hyrabilspanien.se och Ving.se