Bostadsmarknaden på Mallorca står inför sin största boom sedan tidigt 80-tal. Öns geografiska läge, klimat och infrastruktur har gjort Mallorca till en av Europas absoluta favoriter när det gäller både permanent boende och andra eller tredje bostad, och det är idag fler människor som är intresserade av Mallorca än någonsin.

Svenska, tyskar och engelsmän har varit de största grupperna av inflyttade från Europa, varav svenskar är den grupp som växer snabbast för närvarande. Bjurfors, en av Sveriges största privatägda mäklarkedjor, förstärker nu sin utlandsverksamhet ytterligare och öppnar nytt kontor på Mallorca, kedjans fjärde i Spanien.

– Det är nu drygt två år sedan vi etablerade oss i Spanien, och vi har fått många förfrågningar om att hjälpa våra kunder att såväl köpa som sälja bostäder på Mallorca, säger Ola Lundqvist. Vår etablering här stärker vårt kunderbjudande, och Mallorca passar perfekt in i vårt koncept och vår affärsidé; att vara marknadsledande i storstäderna och där storstadsborna tillbringar sin fritid.

Bjurfors nya kontor ligger centralt beläget i Palmas gamla stad. Verksamheten med tre medarbetare leds av franchisetagaren Richard Rasmussen, som har ett långt förflutet inom fastighetsbranschen på Mallorca.

– För mig var Bjurfors ett självklart val, säger Richard Rasmussen. Jag har jobbat i fastighetsbranschen på Mallorca i snart 30 år. När den svenska marknaden började ta fart upplevde jag att det var alltför många som inte kände sig trygga med att köpa genom en lokal aktör. Avsaknad av rutiner, transparens och organisation gör att lokala aktörer arbetar så otroligt annorlunda jämfört med det vi är vana vid från Sverige. Jag har personligen anlitat Bjurfors i Stockholm och var otroligt nöjd med sättet de tar hand om kunden från start till mål.