I samarbete med En Svensk Klassiker har Ving klassikercertifierat Sunwing Alcudia Beach på Mallorca. Hotellet är därmed det allra första som uppfyller kriterierna för att få kallas Klassikerhotell, vilket innebär att det finns goda förutsättningar för träning i de fyra klassikergrenarna, samt gruppträning, gym och massage.

Nu satsar Ving på att certifiera ytterligare fem till sex hotell som Klassikerhotell, främst bland Vings egna koncepthotell; familjehotellen Sunwing Family Resorts och vuxenhotellen Sunprime Hotels.

– Det här är förstås en fin service för våra klassikerutövare, som nu kan vara garanterade bra träningsförhållanden när de reser, säger Michael Thorén, vd på En Svensk Klassiker.

Intresset för att kombinera träning och avkoppling på sin semesterresa utomlands ökar och nu kan resenärerna enkelt hitta bra destinationer med träningsmöjligheter.

– Att träna på semestern är för många en självklarhet idag. Med klassikercertifierade hotell underlättar vi för dem som vill träna simning, löpning, stavgång och cykel inför en Klassiker. Ving kommer också att genomföra ett flertal träningsresor tillsammans med En Svensk klassiker, de första kommer att göras under oktober månad till Mallorca, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.