En Svensk Klassiker inleder nu ett samarbete med resebolaget Ving. Vilket innebär att de tillsammans kommer att anordna resor där man kan träna cykling, simning och löpning inför loppen.

En Svensk Klassiker består av Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet som tillsammans engagerar 180 000 motionärer året runt. Sedan En Svensk Klassiker bildades 1971 har 80 000 diplom erövrats. För att erövra En Svensk Klassiker ska man genomföra ett av skidloppen: Engelbrektsloppet, 60 km, alternativt Vasaloppet/Öppet Spår, 90 km, Vätternrundan på cykel, 300 km, Vansbrosimningen/ Vansbro Öppen Älv 3 km, Lidingöloppet, löpning, 30 km.

– Resan som livsstilsförbättring är en tydlig trend vi kan se, att vi vill få ut någonting bestående av vår semester. Ett tecken på det är att allt fler vill träna på semestern och vårt samarbete med En Svensk Klassiker är ett utmärkt sätt att bemöta den efterfrågan vi ser bland många av våra kunder, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Just nu görs ett arbete med att se över vilka av Vings koncepthotell som passar allra bäst för att träna inför en klassiker på. En Svensk Klassikers VD Michael Thorén är stolt och glad över det nya samarbetet.

– Jag kan bara instämma i det som Magdalena Öhrn säger, våra respektive verksamheter har intressanta beröringspunkter, säger han.

Foto: Cykling Mallorca, fotograf Anna Bengtsdotter, Ving